Wandelingen

De Condroz is een glooiend landschap waar velden, bossen en riviertjes elkaar afwisselen. De streek is gekend voor z'n pittoreske dorpjes met huizen in natuursteen, talrijke kastelen en kasteelboerderijen.

Er zijn stafkaarten ter beschikking. Daarop vind je een aantal uitgestippelde wandelingen en ook de kastelen van Vervoz, Ramsée, Chantraîne, Scy, Somal, Ponthoz, … , Modave, Saint-Fontaine en Ossogne. Enkele ideeën :

1. Chardeneux : Een lus vanaf de gite, ongeveer 1u wandelen. Dit dorpje heeft het label "un des plus beaux villages de Wallonie"

Een aanrader : Het is mogelijk om een ezel en/of een paard  mee op tocht  te nemen ! Als je wil, kan je zelfs met onze dwerggeitjes gaan wandelen...

2. Vervoz : 7km heen en weer. Vroeger bijgebouwen van de abdij van Stavelot. Momenteel een mooi onderhouden privédomein met eigen vijver en kapel. Watervogels en de rust zelve.

3. Failon: 2u30. Wandeling langs het bos, riviertjes, velden en zicht op het kasteel van Ramezée. Je kan ook langs het kasteel van Barvaux-en-Condroz.

4. Wéris : 2 a 3u. Route langs de menhirs.

5. In de zomer kan je op ongeveer 6km van hier, zwemmen of pootje baden in de Ourthe, aan het "strand van Noiseux".