Nuttige adressen

Brood

Als je 5 km naar rechts rijdt, vind je een bakker in het dorp Ocquier: Boulangerie Les Co'pains, 086/344 155.  Als je op zondagmorgen graag voor iedereen een chocoladebroodje wilt en een croissant, dan kan je het best op zaterdag al bestellen. Ze hebben heel lekker frans brood 'à la française' en de dubbele dikke versie hiervan die 'un batard' heet. Lekker!

Deze bakkerij verkoopt tijdens onze bessenpluk ook taart met onze blauwe bessen. 

Kruidenier

  1. Maffe: groene Delhaize. Open tot 19u ook tijdens het  hele weekend ! Op 5 km.
  2. Maffe: La Ferme Gourmande: bio - produkten. Op 4 km.
  3. Ocquier: kleine kruidenier. (op 5 km)

Kaasboerderij

1.  Fromagerie du Gros-Chêne: In de winkel kan je meer dan 30 soorten kaas verkrijgen. Ook kaas voor Tartiflette, fondue, een mooie kaasschotel. Dat allemaal op 1 km van hier!  www.groschene.be

2. Chèvrerie de Borlon: Géraldine heeft een kudde van een 40-tal geitjes waar ze zelf kaas van maakt. Ze verkoopt het in haar winkeltje op de boerderij. Als je wil kan je na afspraak de boerderij bezoeken. Meer korte keten bestaat niet!   www.chevreriedeborlon.be

Supermarkt

Marche-en-Famenne (12min.) Carrefour – Aldi – Colruyt – Delhaize – Lidl - …

U kan uw bestelling ook online doen bij colruyt.be en uw boodschappen dan afhalen in de Collect&Go shop in Marche-en-Famenne. Op vrijdagavond is deze open tot 19u45.

Ijsje eten

In Maffe op het kruispunt, vind je een heel lekker ijssalon: Le pré en boule. Dit is geopend van april tot en met september, van woensdag tot zondag.

Apotheker in Méan , tijdens de week en zaterdagvoormiddag. De rest van het weekend moet u zich wenden tot de apotheker van wacht.

Dokter D’ocquier in Maffe, Rue Fontena of Dr Dupont in Somme-Leuze, Rue du Tilleul tijdens de week. In het weekend belt u de centrale wachtdienst 1733.

Traiteur Wilt U zich graag laten verwennen door een huiskok of door een traiteur? Frédéric Madenspacher kookt voor u, op aanvraag. U kan hem bereiken op nr 0474/444 379 of je kan een kijkje nemen op de site http://traiteurmaden.e-monsite.com